PASTASCHELPJES MET KIP-CHAMPIGNONROOMSAUS

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 g pastaschelpjes (pak 500 g, AH Biologisch)
  • 1 prei (AH Biologisch)
  • 250 g kastanjechampignons (AH Biologisch)
  • 380 g scharrelkipfilet
  • 1 biologische kippenbouillontablet (Knorr)
  • 250 ml slagroom (AH Biologisch)
  • Voorraadkast:
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 el bloem

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar 250 ml kookvocht.
  2. Snijd ondertussen de prei in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de olie, de prei, champignons en bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg het kookvocht, de bouillontablet en room toe en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer af en toe. Breng de saus royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden. Verdeel de roomsaus over de pasta.
  • Bevat per persoon: 750 kcal
  • 38 g eiwit
  • 36 g vet, waarvan 18 g verzadigd
  • 65 g koolhydraten
  • 1,1 g zout
  • 7 g vezels

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop de cadeaukaart die u heeft ontvangen, onder de barcode, en bestaat uit 19 cijfers. Vul hier de laatste 3 cijfers in.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.