MOSTERDPUREE MET WITLOF UIT DE OVEN

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 15 minuten + 35 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 500 g witlof (AH Biologisch)
  • 180 g schouderham (plakken, pak 250 g, AH)
  • 150 g geraspte belegen kaas (AH Biologisch)
  • 1 kg iets kruimige aardappelen (AH Biologisch)
  • Voorraadkast:
  • 40 g boter
  • 2 el grove mosterd
  • Keukenmateriaal:
  • ovenschaal 20 x 30 cm (ingevet)
  • pureestamper

Oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren.
  3. Wikkel elk stuk witlof in 2 plakken ham, leg de rolletjes strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Bewaar 150 ml kookvocht. Stamp de aardappelen samen met de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Voeg nog wat kookvocht toe.
  5. Verdeel de puree over 4 borden. Serveer met het witlof uit de oven.
  • Bevat per persoon: 470 kcal
  • 22 g eiwit
  • 22 g vet, waarvan 11 g verzadigd
  • 43 g koolhydraten
  • 1,9 g zout
  • 6 g vezels

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop de cadeaukaart die u heeft ontvangen, onder de barcode, en bestaat uit 19 cijfers. Vul hier de laatste 3 cijfers in.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.