GEHAKTBALLETJES IN SATÉSAUS MET GROENTEN EN RIJST

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst (pak 400 g, AH Biologisch)
  • 2 uien (AH Biologisch)
  • 360 g broccoli (AH Biologisch)
  • 450 g sperziebonen (pak, AH Biologisch, diepvries)
  • 1 zak gehaktballetjes in pittige satésaus (400 g, Unox)
  • Voorraadkast:
  • 3 el (zonnebloem)olie
  • 2 el bloem

Kidsfavoriet

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui fijn en snijd de broccoli in roosjes.
  3. Verhit de olie in een pan. Haal de gesnipperde ui door de bloem en frituur ca. 10 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 8 min. gaar. Voeg na 4 min. de broccoli toe.
  5. Doe ondertussen de gehaktballetjes in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Laat de saus niet koken.
  6. Verdeel de rijst, groenten en gehaktballetjes met saus over 4 borden. Verdeel de knapperige uitjes erover.
  • Bevat per persoon: 670 kcal
  • 21 g eiwit
  • 27 g vet, waarvan 6 g verzadigd
  • 81 g koolhydraten
  • 1,9 g zout
  • 10 g vezels

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop de cadeaukaart die u heeft ontvangen, onder de barcode, en bestaat uit 19 cijfers. Vul hier de laatste 3 cijfers in.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.