"Zo kleur ik de wereld net een stukje mooier"


Vlees met het Beter Leven keurmerk, gecertificeerde vis en biologische groenten winnen terrein in de supermarkt. Een duurzame maaltijd bereiden wordt steeds makkelijker. Sabina: “Ik doe steeds vaker duurzamere producten in mijn mandje.”

“Leuk dat ik als deelnemer aan de Postcode Loterij dit jaar weer een cadeaukaart thuisgestuurd krijg.” Lezeres Sabina Bles (48) is enthousiast over de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-actie. “Ik krijg 'm nu al voor de vierde keer. Met de kaart kan ik voor € 12,50 duurzamere producten kopen bij Albert Heijn. Soep, pasta, groente of rookworst, er is keus uit meer dan 1500 producten. En met een mandje vol duurzamere boodschappen kleur ik de wereld net een stukje mooier.”

Mét keurmerk
Sabina is bewust bezig met wat zij op tafel zet. “Dat komt ook door de eerdere acties. Minder vlees, twee keer per week vegetarisch en een keer vis. Fijn ook dat er steeds meer vleesvervangers komen, zoals de Vegetarische Gehacktballetjes van Unox, in satésaus of tomatensaus. Ik vind het milieu en dierenwelzijn gewoon belangrijk. Zuivel, eieren en vlees koop ik biologisch, vis moet het ASC- of MSC-keurmerk hebben en ik wil alleen nog maar scharrelkip. Ook mijn puberdochters bemoeien zich nu met wat ik op tafel zet: vlees oké, maar we gaan wel voor het Beter Leven keurmerk met minimaal één ster. Laatst bezocht ik een varkensboerderij waar vlees met zo’n keurmerk vandaan komt. Fijn om te zien hoe goed de boer met zijn beesten omgaat.”

Goed bezig
“Door het ruime assortiment bij Albert Heijn is het voor mij heel simpel om duurzamer te eten. Ik begin de dag met biologische yoghurt en havermout. Als tussendoortje neem ik vaak duurzame thee met het Rainforest Alliance keurmerk. Smaakt lekker én geeft mij het gevoel dat ik goed bezig ben. Op doemaarlekkerduurzaam.nl staan de lekkerste recepten. De winterpeen met rucola en Unox rookworst is bij mij thuis een succes. Op de mosterd na waren het allemaal duurzamere ingrediënten.”

Lees hier het volledige artikel dat in Libelle 48 2017 verscheen.

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop de cadeaukaart die u heeft ontvangen, onder de barcode, en bestaat uit 19 cijfers. Vul hier de laatste 3 cijfers in.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.