'Wij gaan thuis heel bewust met eten om'

Iets duurzamer eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Dat vindt ook Koffietijd-presentatrice Quinty Trustfull: “Ik gooi nooit iets weg. Van restjes maak ik een roerbakschotel.”

Hoe bewust ben je met duurzaam eten bezig?
“Al jaren eten wij thuis zo bewust mogelijk. Het liefst koop ik alles biologisch. Mijn man Orlando eet geen suiker en onze dochter Moise eet al vanaf haar elfde vegetarisch. Zoon Kayne, die nu voor z’n tenniscarrière in Californië woont, appte me net een foto van een roerbakschotel met kip en broccoli. Daar moest ik wel om lachen. Super dat hij zelfs daar met gezond eten bezig is.”

Wat vind jij belangrijk als het om eten gaat?
“Ik ben een echte bourgondiër en kan de hele dag door eten. Veel dingen maak ik thuis zelf, zoals m’n chiapuddingontbijt met vers fruit. Daar start ik mijn dag altijd mee, hoe druk het ook is. Vlees eten we nauwelijks. Wel veel vis, één dag kip en de rest vegetarisch. Vis koop ik altijd met een ASC of MSC keurmerk en kip moet het Beter Leven keurmerk hebben of bio ogisch zijn. Ik wil wel dat de beesten een zo goed mogelijk leven hebben gehad.”

Kook je veel zelf?
“Zoveel mogelijk en dan ook zo puur mogelijk. Ik probeer bewust voor duurzamere producten te kiezen, omdat ik geloof dat ze beter zijn voor onze gezondheid en het milieu. Thuis maak ik graag op de huid gebakken zalm met citroen, een drupje sojasaus en wasabi. Daarbij linzen met een uitje, tomaat, knoflook en wat rode peper. Zo klaar en heerlijk van smaak. Houd ik linzen over, dan gaan ze de volgende dag in een bakje voor de lunch. Ik gooi trouwens nooit eten weg. Aan het eind van de week maak ik een roerbak schotel van alle restjes.”

Wat vind je van de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-actie?
“Als ambassadeur van de Postcode Loterij ben ik er heel blij mee. Veel mensen komen zo in contact met duurzamere producten. Dat geeft de bewustwording echt een boost. Zelf besteed ik de cadeaukaart aan dagelijkse boodschappen als biologische groente, kaas en eieren. Het eerste jaar probeerde ik een aantal nieuwe producten uit. Zo leuk, het is immers gratis.”

Lees hier het volledige artikel dat in Margriet 47 2017 verscheen.

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop de cadeaukaart die u heeft ontvangen, onder de barcode, en bestaat uit 19 cijfers. Vul hier de laatste 3 cijfers in.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.