Albert Heijn

Albert Heijn vindt het belangrijk dat we met z’n allen duurzamer gaan eten. Wij geloven dat al die stapjes van iedereen samen, ervoor gaan zorgen dat we nog lang met z’n allen op deze aardbol kunnen leven. Daarom hebben wij een groot aanbod duurzamere producten voor al je dagelijkse boodschappen. Wij voelen het als onze verantwoordelijkheid om deze gewenste overgang naar duurzamer eten te stimuleren. Dat doen wij onder andere door deze gezamenlijke campagne.

Duurzamer eten is voor ons breder dan milieuvriendelijker eten. Bij het verduurzamen van onze producten besteden wij aandacht aan dieren, boeren en milieu. Soms lopen we daarbij aan tegen dilemma’s, want wat voor de dieren beter is, is niet altijd beter voor het milieu. Met het verduurzamen van onze producten blijven wij continu bezig, want het kan altijd nog duurzamer.

Dieren
De diervriendelijkere vleesproducten bij Albert Heijn zijn te herkennen aan het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees. Albert Heijn biedt een ruime keuze aan kip, rund- en varkensvlees met 1, 2 of 3 sterren. Lees meer over ons diervriendelijker vlees.

Boeren
In verre landen is er niet altijd genoeg aandacht voor bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden en scholing. Daarom vindt Albert Heijn het belangrijk dat boeren een eerlijke prijs krijgen en goede arbeidsomstandigheden en -voorwaarden hanteren. Zo zorgen we er samen voor dat de lokale omstandigheden verbeteren. Lees wat Albert Heijn doet voor de boeren.

Milieu
Albert Heijn houdt bij de inkoop en verkoop van producten rekening met het milieu. Een van de aandachtsgebieden is duurzamere teelt. Zo streeft Albert Heijn naar het gebruik van palmolie en soja waarbij geen onnodige ontbossing plaatsvindt. Ook bij de veehouderij probeert Albert Heijn de negatieve effecten op het milieu te minimaliseren. Daarnaast heeft Albert Heijn diverse projecten om voedselverspilling in de keten te voorkomen, verpakkingsmateriaal te verminderen en recyclen en papier- en energieverbruik te verminderen. Lees meer over de initiatieven van Albert Heijn voor een schoner milieu.

Wie duurzamer wil eten heeft bij ons een ruime keuze aan producten met een
duurzaamheidskeurmerk.

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop de cadeaukaart die u heeft ontvangen, onder de barcode, en bestaat uit 19 cijfers. Vul hier de laatste 3 cijfers in.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.