Meest gestelde vragen

Wanneer ontvang ik mijn DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart?
De DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaarten worden op verschillende dagen bezorgd. De cadeaukaart wordt uiterlijk 8 november 2017 bij u thuisbezorgd. De cadeaukaart is geldig tot en met 19 november 2017. Iedereen die meespeelt in de Postcode Loterij ontvangt één cadeaukaart, ongeacht het aantal loten.
Hoe kan ik mijn cadeaukaart activeren?
Klik rechtsboven op deze pagina ‘Activeer mijn kaart’. Daar kunt u de laatste 3 cijfers van uw kaartnummer invullen. Dit kaartnummer vindt u op uw cadeaukaart. Daarna vult u uw postcode en huisnummer in en tot slot de laatste 3 cijfers van uw IBAN-rekeningnummer. Vervolgens kunt u uw activatie compleet maken.
Moet ik mijn cadeaukaart in één keer verzilveren of kan ik hem meerdere keren gebruiken?
De cadeaukaart hoeft niet in één keer te worden verzilverd bij Albert Heijn. U kunt tijdens verschillende bezoeken aan Albert Heijn uw duurzamere producten kopen totdat het tegoed van €12,50 is opgemaakt. De cadeaukaart is in de periode van 30 oktober tot en met 19 november 2017 te gebruiken.
Waarom werkt de Postcode Loterij samen met Albert Heijn en Unilever in deze actie?
Albert Heijn en Unilever zijn voorlopers op het gebied van duurzamere levensmiddelen. Daarom zijn zij logische partners. Albert Heijn biedt in hun winkels consumenten een zeer ruime keuze van duurzame artikelen. De deelnemers van de Postcode Loterij kunnen bij Albert Heijn dus altijd een duurzaam product vinden dat bij hen past. Daarnaast is Albert Heijn de grootste supermarktketen van het land en heeft bijna iedereen wel een Albert Heijn in de buurt.
Van wanneer tot wanneer kan ik mijn cadeaukaart inwisselen bij Albert Heijn?
De cadeaukaart is in de Albert Heijn te gebruiken van maandag 30 oktober tot en met zondag 19 november 2017.
Waarom heeft de Postcode Loterij het initiatief genomen voor deze actie?
De Postcode Loterij wil voor het vierde jaar op rij duurzamer eten een stimulans geven. Het is de missie van de Postcode Loterij om bij te dragen aan een groene en rechtvaardige wereld. Dat doet zij door goede doelen financieel te steunen, maar ook door haar deelnemers bewuster te maken van de wereld om hen heen. De Postcode Loterij vindt het belangrijk om de aanschaf van producten die beter zijn voor mens, dier en milieu te stimuleren.
Wat houdt de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-actie in?
Begin november 2017 krijgen alle Nederlandse huishoudens die meespelen met de Postcode Loterij als dank voor hun deelname één cadeaukaart ter waarde van €12,50. Dit is ongeacht het aantal loten waarmee wordt meegespeeld. Met de cadeaukaart kunnen duurzamere levensmiddelen worden afgerekend bij Albert Heijn. Bovendien zitten er bij de cadeaukaart receptenkaarten met lekkere gerechten voor 4 personen ter waarde van €12,50. Het doel is om duurzamer eten te stimuleren bij zoveel mogelijk Nederlanders.
Kan ik de cadeaukaart ook gebruiken bij de zelfscankassa's van Albert Heijn?
Ja, de cadeaukaart is bij alle Albert Heijn-winkels ook te gebruiken bij de zelfscankassa's.
Kan ik mijn cadeaukaart weggooien na gebruik?
Als u voor €12,50 aan boodschappen heeft gedaan, dan kunt u de cadeaukaart bij het oud-papier leggen. De kaart is geheel biologisch afbreekbaar.
Kan ik ook online boodschappen doen via www.ah.nl met deze cadeaukaart?
De cadeaukaart is bij alle Albert Heijn-winkels in te wisselen. Online kunt u de cadeaukaart niet inwisselen.
Kan ik bij alle Albert Heijn-winkels mijn cadeaukaart inwisselen?
Ja, de cadeaukaart is bij alle Albert Heijn-winkels in te wisselen. Uitgezonderd de AH to go-winkels en buitenlandse Albert Heijn-winkels.
Ik speel met een andere postcode mee met de Postcode Loterij. Op welk adres wordt mijn cadeaukaart bezorgd?
Uw cadeaukaart wordt bezorgd bij het postadres dat bij ons bekend is. Mocht u niet zeker weten welk adres bij ons bekend is, kunt u bellen naar de afdeling Ledenservice van de Postcode Loterij, telefoon 0900 300 1500 (normaal tarief, openingstijden maandag tot vrijdag van 09.00-21.00u en zaterdag van 10.00-16.00u).
Kan je voor €12,50 een duurzame maaltijd kopen?
Voor €12,50 kunt u een grote variëteit aan producten kopen. Met behulp van de receptenkaarten die u samen met uw cadeaukaart heeft ontvangen, kunt u bijvoorbeeld zien hoe u voor dat bedrag een lekkere maaltijd voor 4 personen kunt klaarmaken. Op de receptenkaarten staan verschillende recepten van maximaal €12,50 die met de actieproducten gemaakt kunnen worden. Op de site vindt u nog meer recepten waarmee u een heerlijke duurzame maaltijd op tafel kunt zetten.
Wat zit er allemaal in het assortiment van Albert Heijn en Unilever waaruit ik kan kiezen?
Het gaat hier om een assortiment van ruim 1.500 producten met het label AH Biologisch en producten van Unilever en Albert Heijn met een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk op het gebied van dierenwelzijn, eerlijke handel of milieu en producten die voldoen aan Unilevers duurzame landbouwprogramma. U herkent de deelnemende producten aan het DOE MAAR LEKKER DUURZAAM schapkaartje dat bij het product aanwezig is in de winkel.
Ik heb mijn cadeaukaart niet ontvangen. Wat nu?
In de eerste week van november ontvangen de deelnemers van de Postcode Loterij de cadeaukaart. Mocht u de cadeaukaart op 8 november nog niet hebben ontvangen, dan kunt u bellen naar de afdeling Ledenservice van de Postcode Loterij, telefoon 0900 300 1500 (normaal tarief, openingstijden maandag tot vrijdag van 09.00-21.00u en zaterdag van 10.00-16.00u).
Waarom is het nodig mijn cadeaukaart te activeren op de website?
Alle 2,8 miljoen Postcode Loterij-deelnemers krijgen de cadeaukaart en het receptenboekje per post. We willen voorkomen dat mensen met onjuiste bedoelingen deze post onderscheppen om zo gratis boodschappen te kunnen doen. Daarom moeten deelnemers hun kaart op de site www.doemaarlekkerduurzaam.nl activeren voordat zij ermee naar de Albert Heijn kunnen gaan om producten aan te schaffen.

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop de cadeaukaart die u heeft ontvangen, onder de barcode, en bestaat uit 19 cijfers. Vul hier de laatste 3 cijfers in.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.