ROMIGE KIPCURRY MET RIJST EN SPERZIEBONEN

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 10 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten
  • 300 g zilvervliesrijst (pak 400 g, AH Biologisch)
  • 900 g diepvries sperziebonen (diepvries, zak 450 g, AH Biologisch)
  • 380 g scharrel kipdijfilet (1 schaal, AH)
  • 200 ml kokosmelk (pakje, Conimex)
  • 1 zakje natuurlijk lekker milde curry (47 g, Knorr)
Voorraadkast
  • peper
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de kip in gelijke blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de kokosmelk, 150 ml water en currymix toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.
  3. Voeg de sperziebonen toe aan de kipcurry. Verdeel de curry over 4 diepe borden. Serveer met de rijst.

Vega tip: Vervang de kipdijfilet door 375 g AH Biologisch tofu naturel. Houd dezelfde bereidingswijze aan.

BEVAT PER PERSOON:
  • 670 KCAL
  • 30 G EIWIT
  • 27 G VET, WAARVAN 12 G VERZADIGD
  • 72 G KOOLHYDRATEN
  • 0,9 g zout
  • 11 G VEZELS