RODEKOOL-EN BIETENSTAMPPOT MET ROOKWORST

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
  • 1 kg iets kruimige aardappelen (AH Biologisch)
  • 450 g rodekool met appel (diepvries, AH Biologisch)
  • 400 g geraspte bietjes (schaal, AH Biologisch)
  • 2 Gelderse rookworsten
Voorraadkast
  • zout
  • peper
Keukenmateriaal
  • pureestamper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.
  3. Stamp met de stamper de aardappelen grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de rookworst.

VEGA TIP vervang de rookworsten door 2 Unox vegetarische rookworsten

BEVAT PER PERSOON:
  • 685 KCAL
  • 26 G EIWIT
  • 39 G VET, WAARVAN 16 G VERZADIGD
  • 53 G KOOLHYDRATEN
  • 3,5 g zout
  • 9 G VEZELS
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (tenzij de Unox vegetarische rookworst is gebruikt)