De Nationale Postcode Loterij

Een groene en rechtvaardige wereld. Wij geloven dat dat haalbaar is. Daarom steunen wij organisaties die zich inzetten om onze wereld mooier te maken, voor mens en dier. Meespelen in de Postcode Loterij is dan ook meer dan kans maken op een miljoenenprijs. Meespelen is meehelpen aan een betere wereld. Daarom werven wij voor vele goededoelenorganisaties en geven we bekendheid aan hun werk. Het is de reden waarom de Postcode Loterij in 1989 is opgericht.

De DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-actie sluit naadloos aan op de missie van de Postcode Loterij; een rechtvaardige en groene wereld. Met de actie willen we de bewustwording rondom duurzamer eten vergroten. Dit doen we door onze 2,9 miljoen deelnemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met duurzamer eten én hen enthousiast te maken om ook zelf deze keuze te maken.

Sinds de oprichting van de Nationale Postcode Loterij is 5,4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. 103 goede doelen ontvangen ieder jaar steun. Zo ook UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen