Veel gestelde vragen (FAQ)

Hier vindt u de veelgestelde vragen die betrekking hebben tot de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM campagne, de cadeaukaart en het gebruik daarvan.

Hoe werkt de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM actie?

Iedere deelnemer van de Postcode Loterij ontvangt een cadeaukaart ter waarde van € 12,50. Hiermee kunnen duurzamere levensmiddelen worden afgerekend bij Albert Heijn. Ter inspiratie ontvangt ook elke deelnemer een receptenboekje met lekkere duurzamere gerechten voor vier personen. Het doel is om duurzamer eten te stimuleren bij zoveel mogelijk Nederlanders.

Wanneer loopt deze actie?

Begin november ontvangen alle deelnemers hun cadeaukaart. De dagen dat de kaarten op de deurmat liggen zijn 30 oktober, 1 en 3 november. Vanaf dinsdag 30 oktober 2018 kan er een keuze worden gemaakt uit de ruim 1.500 producten bij Albert Heijn. De cadeaukaart kan tot en met 18 november 2018 geactiveerd en verzilverd worden.

Wat zit er in het assortiment van Albert Heijn en Unilever waaruit ik kan kiezen?

Alle deelnemende producten zijn te vinden op ah.nl/doemaarlekkerduurzaam.

Hoe moet de kaart geactiveerd worden?

Het activeren van de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart kan op 2 manieren:

1. Activeren via www.doemaarlekkerduurzaam.nl:

Klik rechtsboven op ‘Activeren’ en vul de laatste 3 cijfers van het kaartnummer in.

2. U kunt ook bellen naar: 0800 – 3636000 (gratis)

Tot wanneer kan de kaart geactiveerd worden?
De cadeaukaart kan tot en met 18 november 2018 worden geactiveerd.
Ik heb geen kaart ontvangen. Wat nu?
Bent u al deelnemer van de Postcode Loterij, dan ligt de kaart uiterlijk woensdag 7 november op de deurmat. Heeft u op 7 november nog geen kaart ontvangen, neem dan contact op met de onze Ledenservice op telefoonnummer 088 – 020 10 10.
Tot wanneer kan de kaart verzilverd worden?
De kaart is te verzilveren tot en met zondag 18 november 2018.
Ik wil graag weten hoeveel saldo er nog op de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM kaart staat. Hoe kan dat gecheckt worden?

Het saldo van de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-kaart is zichtbaar onderaan uw kassabon.

Wat houdt duurzamer eten eigenlijk in?

Duurzamer eten gaat over voedsel geproduceerd met extra aandacht voor mens, dier en milieu. Het gaat over de hele productieketen van ons eten, en dus over heel veel dingen, zoals bodemgebruik, watergebruik, energieverbruik, biodiversiteit, transport, CO2-uitstoot, verpakkingsmateriaal, arbeidsomstandigheden, mensenrechten en dierenwelzijn. Ook kan het gaan over het maken van duurzamere keuzes. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een product met een onafhankelijk keur- of kenmerk, minder vlees te eten of restjes te bewaren. We hopen dat we met deze campagne de overgang naar duurzamer eten kunnen versnellen.

Waarom organiseert de Postcode Loterij deze actie?
Het is onze missie om bij te dragen aan een groene en rechtvaardige wereld. Dat doen we door de goede doelen financieel te steunen, maar ook door onze deelnemers bewuster te maken van de wereld om ons heen. Wij denken dat het stimuleren van de aanschaf van producten die beter zijn voor mens, dier en milieu bijdraagt aan een betere wereld. Met deze actie willen we het kopen van duurzamere producten een stevige impuls geven!
Waarom werkt de Postcode Loterij samen met Albert Heijn en Unilever in deze actie?

Albert Heijn en Unilever zijn voorlopers op het gebied van duurzamere levensmiddelen. Daarom zijn zij logische partners. Albert Heijn biedt in hun winkels consumenten een zeer ruime keuze van duurzamere artikelen. De deelnemers van de Postcode Loterij kunnen bij Albert Heijn dus altijd een duurzamer product vinden dat bij hen past. Daarnaast is Albert Heijn de grootste supermarktketen van het land en heeft bijna iedereen wel een Albert Heijn in de buurt.

Hoe kan ik met de cadeaukaart een pakket vol duurzamere producten krijgen?
Dit jaar is het weer mogelijk om de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-kaart in een te wisselen voor een pakket vol duurzamere producten krijgen. Bij de kassa betaalt u met de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-cadeaukaart voor het pakket t.w.v. € 12,50. Let op! Er is maar een beperkt aantal boxen beschikbaar. Op=op!
Mijn gegevens worden niet herkend of er wordt geen kaart gevonden bij het activeren. Wat te doen?
Als uw gegevens op basis van de laatste 3 cijfers van het kaartnummer en de laatste 3 cijfers van het rekeningnummer waarmee u meespeelt met de Nationale Postcode Loterij niet worden herkent adviseren we u contact op te nemen met onze Ledenservice op het telefoonnummer 088 – 020 10 10.
Welke producten zitten er in dit DOE MAAR LEKKER DUURZAAM brievenbuspakket

De volgende producten zitten in het DOE MAAR LEKKER DUURZAAM brievenbuspakket:

  • Bertolli saus in zak Kruidig
  • Unox Linzensoep met spek
  • Broodje Unox
  • Calvé Salde mix Tuinkruiden
  • LIPTON TEA Yellow Label
  • Knorr Natuurlijk Lekker! Maaltijdmix Bami
  • Knorr Natuurlijk Lekker! Chili Con Carne
Er is geen Albert Heijn bij mij in de buurt (verder dan 10 km). Wat te doen?

Deelnemers die verder dan 10 km bij een Albert Heijn vandaan wonen, worden herkend op www.doemaarlekkerduurzaam.nl bij het activeren van de kaart. Deze deelnemers krijgen twee opties aangeboden:

  1. De DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-kaart activeren
  2. De mogelijkheid om een DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-pakket opgestuurd te krijgen. Dit pakket past door de brievenbus. De deelnemer ontvangt dit pakket binnen 10 werkdagen.

Bij de keuze voor het pakket wordt de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-kaart geblokkeerd. De voorraad van deze postpakketten is niet ongelimiteerd. Op=op!

Moet ik mijn cadeaukaart in één keer verzilveren?

De cadeaukaart hoeft niet in één keer te worden verzilverd bij Albert Heijn. U kunt tijdens verschillende bezoeken aan Albert Heijn uw duurzamere producten kopen totdat het tegoed van € 12,50 is opgemaakt.
De cadeaukaart is in de periode van 30 oktober tot en met 18 november 2018 te gebruiken.

Kan ik de cadeaukaart ook gebruiken bij de zelfscankassa's van de Albert Heijn?
Ja, de cadeaukaart is bij alle Albert Heijn-winkels ook te gebruiken bij de zelfscankassa's.
Kan ik mijn cadeaukaart weggooien na gebruik?
Als u voor €12,50 aan boodschappen heeft gedaan, dan kunt u de cadeaukaart bij het oud-papier leggen. De kaart is geheel biologisch afbreekbaar
Kan ik ook online boodschappen doen via www.ah.nl met deze cadeaukaart?
De cadeaukaart is bij alle Albert Heijn winkels in te wisselen. Online kunt u de cadeaukaart niet inwisselen.
Ik speel met een andere postcode mee met de Postcode Loterij. Op welk adres wordt mijn cadeaukaart bezorgd?
Uw cadeaukaart wordt bezorgd bij het postadres bij ons bekend is. Mocht u niet zeker weten welk adres bij ons bekend is, kunt u bellen naar de afdeling ledenservice van de postcode loterij. Telefoon 088 – 020 10 10, openingstijden maandag tot vrijdag van 09.00 - 21.00 en zaterdag van 10.00 - 16.00.
Kan je voor €12,50 een duurzame maaltijd kopen?
Voor €12,50 kunt u een grote variéteit aan producten kopen. Met behulp van de receptenkaarten die u samen met uw cadeaukaarten heeft ontvangen, kunt u bijvoorbeeld zien hoe u voor dat bedrag een lekkere maaltijd voor 4 personen kunt klaarmaken. Op de receptenkaarten staan verschillende recepten van maximaal €12,50 die met de actieproducten gemaakt kunnen worden. Op de site vindt u nog meer recepten waarmee u een heerlijke duurzame maaltijd op tafel kunt zetten.
Waarom is het nodig mijn cadeaukaart te activeren op de website?
Alle 2,8 miljoen Postcode Loterij-deelnemers krijgen de cadeaukaart en het receptenboekje per post. We willen voorkomen dat mensen met onjuiste bedoelingen deze post onderscheppen om zo gratis boodschappen te kunnen doen. Daarom moeten deelnemers hun kaart op de site: https://doemaarlekkerduurzaam.postcodeloterij.nl/ activeren voordat zij er mee naar de Albert Heijn kunnen gaan om producten aan te schaffen.
Waarom ontvang ik één DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart?

Omdat het een cadeau is, ontvangt iedereen die meespeelt in de Postcode Loterij één cadeaukaart, ongeacht het aantal loten. Als dank voor de deelname krijgt iedereen een DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart t.w.v. € 12,50 thuisgestuurd. De kaart is een cadeau waarmee we duurzamer eten meer onder de aandacht willen brengen. Ook willen we onze waardering uiten naar onze deelnemers.

Voor het laatst aangepast op 4 november 2018 23:36