UTZ

DOE MAAR LEKKER DUURZAAM met UTZ


Koop je UTZ gecertificeerde koffie, cacao of thee, dan draag je bij aan een betere toekomst. Want UTZ staat voor betere kansen voor boeren, hun families en het milieu. Aan de hand van het UTZ programma leren boeren betere landbouwmethodes en het verbeteren van hun arbeidsomstandigheden. Ook creëren ze betere vooruitzichten voor hun kinderen en beperken ze de impact op het milieu zoveel mogelijk. Zo realiseren ze een betere oogst en daarmee een beter inkomen.

UTZ wil dat duurzame landbouw de normaalste zaak van de wereld wordt. En we zijn goed op weg: momenteel is UTZ wereldwijd het grootste certificeringsprogramma voor duurzame koffie en cacao, en een van de grootste voor thee! Wereldwijd kopen steeds meer mensen UTZ gecertificeerde producten. Zo kunnen wij samen steeds meer boeren, arbeiders en hun families ondersteunen bij het waarmaken van hun ambities.

Koffie-, cacao- en theeproducten mogen echter niet zomaar het UTZ keurmerk dragen. Onafhankelijke partijen controleren regelmatig UTZ gecertificeerde (boeren)bedrijven en bedrijven die UTZ gecertificeerde producten verwerken op de naleving van onze strenge eisen. Zo laat het UTZ logo zien dat jouw vertrouwde merk duurzame landbouw ondersteunt. En dat smaakt een stuk beter.

Wat is UTZ Certified?


Meer over UTZ

Meer over de fusie tussen UTZ en Rainforest Alliance
Meer over de deelnemende keurmerken