Vega couscous met falafel
               

hoofdgerecht – 4 pers. – 15 min.

  • 1 tablet Knorr Biologische groentebouillon
  • 300 g couscous (zak 400 g, AH Biologisch)
  • 340 g falafel (schaal 170 g, AH Biologisch)
  • 2 rode paprika’s (AH Biologisch)
  • 5 trostomaten (schaal, AH Biologisch)
  • voorraadkast
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Bereiding

  1. Laat het bouillontablet oplossen in 350 ml kokend water. Doe de couscous in een schaal en schenk het water erbij. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 min. wellen. Roer los met een vork.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  4. Verhit 2 el olie in een hapjespan fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de tomaten en paprika toe, schep 2 min om en zet het vuur uit.
  5. Schep de couscous en het tomatenpaprika-mengsel door elkaar. Verdeel de falafel erover en serveer direct.
  6. TIP lekker met partjes citroen en een schepje yoghurt.
  • Bevat p.p. 672 kcal
  • 19 g eiwit
  • 23 g vet, waarvan34 g verzadigd
  • 89 g koolhydraten
  • 1190 mg natrium
  • 19 g vezels

Download het recept

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop het kaartje dat u heeft ontvangen, onder de barcorde en bestaat uit 19 cijfers. De eerste 11 cijfers hebben we alvast voor u ingevuld.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUUZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (50 ct per gesprek), op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.