STAMPPOT MET WINTERPEEN, RUCOLA EN GELDERSE ROOKWORST

Hoofdgerecht – 4 personen – bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen (zak, AH Biologisch)
  • 700 g winterpeen (zak 1 kilo, AH Biologisch)
  • 1 Gelderse rookworst (Unox)
  • 40 g rucola (zakje, AH Biologisch)
  • Benodigd:
  • pureestamper
  • Voorraadkast:
  • 1 el mosterd (of meer naar smaak)
  • 50 ml melk
  • 2 el boter

Makkelijk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water en zout 20 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de winterpeen, halveer de dikke exemplaren in de lengte en snijd alles in stukken van 3 cm. Kook de laatste 15 min. mee met de aardappelen.
  3. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet de aardappelen en winterpeen af en vang een beetje van het kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de mosterd, melk en boter toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te krijgen en stamp tot een grove puree.
  5. Schep de rucola erdoor. Snijd de worst in plakjes en verdeel over de stamp. Serveer direct.
  6. TIP: Vervang de rucola door een zakje waterkers (75 g, AH Biologisch).
  • Met 1 tl toegevoegd zout (voor breng op smaak met zout). Bevat per persoon: 510 kcal
  • 16 g eiwit
  • 26 g vet, waarvan 11 g verzadigd
  • 48 g koolhydraten
  • 930 mg natrium (= 2,3 g zout)
  • 9 g vezels

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop het kaartje dat u heeft ontvangen, onder de barcorde en bestaat uit 19 cijfers.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.