OVENSCHOTEL MET SHOARMA & EI

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 10 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 bleekselderij (AH Biologisch)
  • 250 g shoarmareepjes (schaal, AH Biologisch)
  • 1 el paprikapoeder (AH Biologisch)
  • 1 pot kidneybonen (370 g, AH Biologisch, uitgelekt)
  • 190 g gesneden jonge kaas (schaal, AH Biologisch, in stukjes)
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus (370 g, AH Biologisch)
  • 4 eieren (AH Biologisch)
  • Voorraadkast:
  • 2 el olie
  • Keukenmateriaal:
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm breed. Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarmareepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprikapoeder en bleekselderij toe en bak nog 5 min.
  3. Voeg de kidneybonen, 2/3 van de kaas en de witte bonen in tomatensaus toe aan het vlees en schep in de ovenschaal.
  4. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het bonenmengsel. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de kaas erover en bak de schotel ca. 15 min. in de oven.
  • Bevat per persoon: 575 kcal
  • 40 g eiwit
  • 33 g vet, waarvan 15 g verzadigd
  • 25 g koolhydraten
  • 1370 mg natrium
  • 10 g vezels

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop het kaartje dat u heeft ontvangen, onder de barcorde en bestaat uit 19 cijfers.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.