Mediterrane stamppot met rookworst

hoofdgerecht – 4 pers. – 25 min.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen (AH Biologisch)
  • 1 Gelderse Rookworst (285 g, Unox, Beter Leven)
  • 2 uien (AH Biologisch, gesnipperd)
  • 2 courgettes (AH Biologisch)
  • 1 rode paprika (AH Biologisch)
  • 200 ml passata di pomodoro fijn gekruid (fles 680 g, AH Biologisch)

Voorraad

  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 100 ml olijfolie

Bereiding

  1. Borstel de aardappelen goed schoon onder de kraan en snijd de grote exemplaren doormidden. Breng aan de kook in een bodem water en eventueel een theelepel zout. Kook ze op matig vuur in 20 min. gaar.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de courgettes en paprika in blokjes van 1 cm.
  4. Fruit de ui en knoflook 3 min. in 2 el olie in een hapjespan. Voeg de courgette en paprika toe. Bak 3 min. en voeg de passata toe. Breng alles aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze in de schil met de rest van de olie tot een grove puree. Roer de groenten erdoorheen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Snijd de worst in plakken en serveer met de stamppot.
  • Bevat p.p. 735 kcal
  • 20 g eiwit
  • 44 g vet, waarvan 11 g verzadigd
  • 61 g koolhydraten
  • 675 mg natrium
  • 7 g vezels

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop het kaartje dat u heeft ontvangen, onder de barcorde en bestaat uit 19 cijfers. De eerste 11 cijfers hebben we alvast voor u ingevuld.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUUZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (50 ct per gesprek), op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.