Gebakken schelvisfilet met notenrijst

hoofdgerecht - 4 pers - 25 min.

Ingrediënten

  • 200 g zilvervlies rijst (AH Biologisch)
  • 2 rode uien (AH Biologisch, gesnipperd)
  • 1 el kerriepoeder (AH Biologisch)
  • 175 g gezouten gebrande noten (bakje, AH Fairtrade, grof gehakt)
  • 300 g witte kool (zak, AH Biologisch)
  • 250 g schelvisfilet (schaal, MSC-keurmerk)

Voorraad

  • 4 el olie
  • 2 el bloem

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kerriepoeder en noten toe en bak 1 min. mee. Voeg de kool toe en bak alles 3 min. op hoog vuur.
  3. Matig het vuur, schep de rijst erdoor en warm goed door. Schep af en toe om.
  4. Verdeel de visfilets in 4 gelijke stukken. Bestrooi met peper en eventueel zout. Haal de vis door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 2 min. Keer halverwege.
  5. Serveer de vis met de notenrijst.
  • Bevat p.p. 635 kcal
  • 28 g eiwit
  • 33 g vet, waarvan 5 g verz.
  • 53 g koolhydraten
  • 175 mg natrium
  • 7 g vezels

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop het kaartje dat u heeft ontvangen, onder de barcorde en bestaat uit 19 cijfers. De eerste 11 cijfers hebben we alvast voor u ingevuld.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUUZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (50 ct per gesprek), op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.