Chili con carne met gehakt, kidneybonen en mais
               

Hoofdgerecht– 4 pers. – 15 min.

  • 300 g mager rundergehakt (schaal, AH Biologisch)
  • 1 zakje Knorr natuurlijk lekker chili con carne mix (46 g) +G en mogelijk lactose
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g, AH Biologisch)
  • 1 pot mais (340 g, AH Biologisch)
  • 2 potten kidneybonen (à 360 g, AH Biologisch)
  • Voorraadkast:
  • 2 middelgrote uien

makkelijk
Mexicaans

Bereiding

  1. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt 5 min. op middelhoog vuur rul.
  2. Snipper ondertussen de uien. Voeg toe aan het gehakt en bak nog 5 min.
  3. Voeg de maaltijd mix en de gepelde tomaten toe en schep goed om. Druk met de achterkant van een houten lepel de tomaten plat.
  4. Laat de mais en bonen uitlekken, voeg toe en verwarm nog 2 min. Schep goed om en serveer.
  5. TIP lekker met tortillachips (zak 125 g, AH Biologisch). Verkruimel de tortillachips en garneer vlak voor het serveren over de chili.
  • Bevat p.p. 415 kcal
  • 13 g eiwit
  • 11 g vet, waarvan 5 g verz
  • 42 g koolhydraten
  • 1165 mg natrium (=2,9 gram zout)
  • 14 g vezels

Download het recept

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop het kaartje dat u heeft ontvangen, onder de barcorde en bestaat uit 19 cijfers. De eerste 11 cijfers hebben we alvast voor u ingevuld.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUUZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (50 ct per gesprek), op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.