BEEFBURGER MET GEBAKKEN KNOFLOOKAARDAPPELEN

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen (AH Biologisch, schoongeboend en in blokjes gesneden)
  • 4 hamburgers (AH Biologisch)
  • 250 g winterpeen (AH Biologisch, geschild en geraspt)
  • 1 potje maiskorrels (340 g, AH Biologisch, uitgelekt)
  • 1 pot peterselie (AH Biologisch, fijngesneden)
  • Voorraadkast:
  • 5 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 4 tenen knoflook (in plakjes)
  • Keukenmateriaal:
  • grillpan

Glutenvrij

Bereiding

  1. Kook de aardappelen 10 min. Laat iets afkoelen. Verhit 3 el olie en de boter en bak ze 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om zodat ze goudbruin en gaar worden.
  2. Gril de hamburgers in ca. 15 min. gaar in een grillpan. Keer regelmatig. Meng de peen met de rest van de olie, de mais en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Voeg de knoflook toe aan de aardappelen en bak nog 2 min. mee. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de aardappelen met de burgers en maissalade.
  • Bevat per persoon: 740 kcal
  • 30 g eiwit
  • 36 g vet, waarvan 12 g verzadigd
  • 68 g koolhydraten
  • 142 mg natrium
  • 9 g vezels

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop het kaartje dat u heeft ontvangen, onder de barcorde en bestaat uit 19 cijfers.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.