DOE MAAR LEKKER DUURZAAM is in volle gang


Begin november 2016 ontvingen 2,7 miljoen huishoudens in Nederland van de Postcode Loterij een DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart, waarmee voor € 12,50 (h)eerlijke duurzame producten kunnen worden gekocht. Met deze cadeaukaart wil de Postcode Loterij samen met Unilever en Albert Heijn consumenten stimuleren om te koken met producten die beter zijn voor mens, dier en milieu.

 De start van de campagne werd maandag 31 oktober groots gevierd in de Albert Heijn op het Gelderlandplein in Amsterdam. Postcode Loterij ambassadeur Gaston Starreveld was aanwezig om het startschot te geven voor de campagne. De aanwezige bezoekers kregen van hem persoonlijk een DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart uitgereikt, met de bijbehorende receptenkaarten vol duurzamere gerechten.

Dat de actie steeds meer bekendheid krijgt, was duidelijk merkbaar onder het winkelende publiek. “Sinds de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM campagne van de Postcode Loterij realiseer ik mij pas hoeveel producten er eigenlijk duurzaam en biologisch zijn. Vroeger had het een beetje een geitenwollensokkenimago, maar dat is allang verleden tijd”, aldus Carmen uit Amsterdam. En ook Manon uit Abcoude is zich steeds bewuster van wat zij in haar winkelmandje stop. “Zeker bij vis en vlees let ik op de duurzamere varianten. Het liefst zou ik helemaal geen vlees eten, maar ik vind het zo lekker. Daarom probeer ik wel altijd de beste keuze te maken.”

Voor Claire uit Amstelveen komt de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart als geroepen. “Morgen ben ik jarig, dus hiermee kan ik lekkere duurzamere koekjes kopen voor de visite!”

 In de eerste week van november krijgen alle deelnemers van de Postcode Loterij een cadeaukaart ter waarde van € 12,50 thuisgestuurd. Hiermee kunnen zij tot en met 20 november bij de Albert Heijn duurzamere producten kopen. Consumenten hebben de keuze uit ruim 1500 producten met een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk op het gebied van dierenwelzijn, eerlijke handel en milieu, zoals het Beter Leven keurmerk, MSC-keurmerk of producten die voldoen aan Unilevers duurzame landbouwprogramma.

Vergeet niet voor gebruik uw DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart te activeren op www.doemaarlekkerduurzaam.nl. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over de actie, recepten en achtergrondinformatie over de aangesloten keurmerken. Welk recept gaat u maken?

Check uw saldo

Uw kaartnummer staat achterop het kaartje dat u heeft ontvangen, onder de barcorde en bestaat uit 19 cijfers.

€  0,00

Speelt u nog niet mee met de Postcode Loterij en wilt u ook een cadeaukaart?        

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen uiterlijk 8 november hun DOE MAAR LEKKER DUURZAAM cadeaukaart. Wilt u ook meespelen en een cadeaukaart ontvangen? Bel dan naar 0900 – 300 1500 (normaal tarief), op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alvast veel geluk met uw deelname!

18+ speel bewust.